Малко вероятно е неваксинираните хора, заразени с варианта Омикрон на новия коронавирус, да развият

...
Малко вероятно е неваксинираните хора, заразени с варианта Омикрон на новия коронавирус, да развият
Коментари Харесай

Инфекцията с Омикрон не създава силна имунна защита срещу COVID-19

Малко евентуално е неваксинираните хора, инфектирани с варианта Омикрон на новия ковид , да развият имунен отговор, задоволителен, с цел да ги отбрани от други разновидности на вируса, заяви Ройтерс, като цитира резултати от проучване.

За разлика от антителата, провокирани от имунизациите или от инфекции от други разновидности на SARS-CoV-2, антителата след болест с разновидностите на Омикрон BA.1 и BA.2 не обезвреждат другите версии на вируса, открили учени при разбор на кръвни проби от инфектирани с Омикрон.

Хората, инфектирани с Омикрон след три дози от иРНК ваксини, имат високи равнища на обезвреждащи антитела против двете разновидности на Омикрон, въпреки успеваемостта им да е по-ниска против по-ранните разновидности на SARS-CoV-2, сочат резултатите от проучването, оповестени преди самостоятелна оценка от " Рисърч скуеър ".

Сред хората, чиито имунни системи не са готови да разпознаят вируса посредством имунизация или предходна зараза, антителата след болест с Омикрон " са доста характерни във връзка с съответния вид на Омикрон, само че не регистрирахме съвсем никакви неутрализиращи антитела срещу други разновидности на новия ковид , разнообразни от Омикрон ", споделят в имейл Карин Стясни и Юдит Аберле от Медицинския университет във Виена, Австрия.

Антителата след зараза с разновидността BA.2 на Омикрон е минимум евентуално да защитават от зараза с друга разновидност на ковид а, прибавят те. Изследването " акцентира значимостта от бустерни имунизации за имунна отбрана ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР